D-kull

5 valper født 25 Juni - 2 tisper og 3 hannhunder!

Carve Canem Ad Astra Anaya og A.Spooner von der Rudower Höhe

Anaya og Spooner hadde date 24. og 25 April -

D-kull blogg

Nyfødt - 1 uke - 2 uker -3 uker - 4 uker -5 uker - 6 uker - 7uker - 8 uker - Album

Destinee - Dexter - Donato - Desiderius - Delia

Vektskjema

Anaya er ei tispe fra a-kullet mitt, og jeg har lenge telt på knappene om jeg skal bruke henne i avl, da hun har tannmangel (p3). Jeg har hele tiden vært på og av, men når en ser på hunden i helhet, så er hun et friskt individ. Og hun har ingen plager med denne tannmangelen, og jeg håper og tror at avkom i senere generasjoner ikke vil få så store tannmagler at det går på helsen løs, det skal mangle mange tenne på en hund før den blir plaget, men om en skal bruke hunden i utstilling vil jo det være en feil om den mangler tenner. Jeg har sjekket bakover i linjene, snakket med oppdrettere, og eiere av foreldredyr, men ingen vet om noe i umiddelbar nærhet.

Hun kommer fra et kull der alle 4 søsken er fri på hofter, albuer og knær, en er øyelyst fri. Anaya er også sjekket for stoffskiftet og har normale verdier og er tgaa negativ. Dvs hun er frisk ved parringstidspunktet å vil ikke utvikle hypotyreose i de nærmeste år, kan ikke utelukke hun er bærer av sykdom. Spooner har også normale verdier.

Finne en hannhund som kan matche henne er ikke så lett, da hun har en stamtavle som er "kjedlig" på både mor og far side, med kjedlig mener jeg at det er linjer som går igjen mange plasser, så finne en hannhund som ikke krysser var vanskelig. Så jeg visste hele tiden at jeg måtte gå ut for å finne en partner til Anaya.

 

Anaya er en meget aktiv og lykkelig jente. Hun er med på alt, og får hun ikke aktivisering så tar hun seg friheten ;)

Det var da jeg kom over Spooner. Spooner kommer fra Tyskland, er en 7år gammel hannhund og hans stamtavle krysser ikke Anaya sin. Og han er ikke brukt i Norden før, noe som gjør det spennende og intressant for hva som kan komme. Han kommer fra et kull, i følge de opplysninger jeg har fått, der 8 av 11 har friske hofter, og 1 som har C (svak grad HD) og 2 som ikke er sjekka. Fra samme mor er det også enda et stort kull, 9 stk, 7 er røntga og alle de 7 er fri. Så prognosene for at de helsemessige skal få friske valper er tilstede. Men når en avler på dyr så har en jo aldri garantier. Må bruke friske individ å håpe på det beste!

Spooner møtte jeg første gang i sommer da han var på sommerferie i Ulsteinvik, og var en kjempesosial gutt. Han virka trygg og stabil, og alt en kan ønske seg i en hund. Jeg ble nysgjerrig på denne hannhunden, kom i kontakt med eierne hans igjen, og fikk de opplysningene jeg var ute etter, fikk se bilder fra han var valp, og igjen var møte med Spooner samme som førsteinntrykket, et stabil og trygg gutt. Han er stilt i Tyskland, og vunnet noen premier der (V1,CAC-VDH, CAC-EKW).

Jeg er veldig spendt på dette kullet da dem ser ut til å utfylle hverandre på mange måter, begge kommer i fra friske kull, og det er første gang linjene til Spooner er representert her til lands.

Valpene blir selgt med helseattest, chipmerket i nakken, registrert i NKK, valpepakke og 1års medlemskap i Norsk Eurasierklubb

Ser mulig etter fôrvert for tispevalp etter denne kombinasjonen - ta kontakt om du ønsker info om denne avtalen =)

Carve Canem Ad Astra Anaya A Spooner von der Rudower Höhe
 
 
   
 
 Bobby von der Limmer Burg 
   
  Douglas von Kirona  A-Kira vom Wolfsgrund 
 
 Bruno vom Vierwindehaus 
Dakito vom Braulshof Catinka vom Braulshof Babuschka vom Eisbachtal 
 
  A.Spooner von der Rudower Höhe Ansgar (Pascha) zu Harkotten 
  Asko vom Jordanquell  
Chila aus Kaltenbroich Asja vom Esseler Wald 

 

Aunt-Quibby aus Kaltenbroich
 Ajou (Malik) von der Lady in Red 
  Doshjé von der Wolfsangel 
D-valp  
 
 
 
   
  Carlos vom Könighaus
Int nord uch
NUCH Sörskärs Cerano Dasha com Muhlenhof
Albert av Geehrbacch  
N S UCH Zeldas Pop Up
Carve Canem Ad Astra Anaya Binna av Nixenspitze Nord UCH NV-96-00
Zelda's Filifjonkan
   
Int Nord Uch NORDUCH SV 00-01
Foxfire Barney Sund Stamm's Rebellion
Nuch Leiionspitz Aleika
Celia av Geehrbacch FINUCH
INT NORD UCH Nothernpride John Travolta
Leiionspitz Hedda  
  INT NORD DK UCH NORDV-04KBHV-04 SV-05
Sörskärs Cera

 

Forside

Valpeplaner

Nyheter

Om oss

Kull

Vi minnes

Rasene

Hundene

Våre Champions

Resultater

 

Copyright © Beathe Pilskog